Nov 22 2015

Hoxha i Xhamisë Shqiptare në Toronto, Imam Adnan Berbatovci.

 

Imam. Adnan Berbatovci –  I lindur  në Fushë Kosove, shkollën fillore e ka përfunduar në Fushë Kosovë,  Medresenë  e mesme – Alaudin -në Prishtinë – 1993-1997.

Studimet i vazhdoi në Universitetin e AL- Az-harit në Kajro- Fakulteti -Bazat e Fesë- , dega  Akaid dhe Filozofi, ku dhe diplomoi  në pranverë te vitit 2002.

Më pasë, në vitin 2004  vijon studimet pas-diplomatike,  ne Universitetin e hapur Amerikan ne Kajro- IMG_2311Dega Bazat e Fesë ku temën e magjistraturës e mbron në vitin 2009.

Detyrat që Imami ka kryer në Kosovë.

Në vitin 2002 punësohet në  Bashkësinë Islame të Kosovës , ku shërben Imam në Xhaminë e qytetit të Fushë Kosovës prej 2002 deri  më 2010.

Që  nga viti 2008 e deri para ardhjes se tij në Kanada, gjegjësisht zgjedhjes si Imam i xhamisë shqiptare në Toronto, ka kryer detyrën e Sekretarit të Këshillit të Bashkësisë islame të Prishtinës. Është i martuar dhe ka dy fëmijë.

 

Tele: 647-272-3010

E-maili :  imami@albmuslim.ca

Permanent link to this article: http://www.albmuslim.ca/2015/11/22/imami/

Jun 15 2015

Lajmërimi i Ramazanit 1436-2015

Kalendari i Ramazanit

Lajmërimi i Ramazanit:

RAMAZAN 1436-2015

Esselamu Alejkum we Rahmetullah, (Paqa dhe Mëshira e All-llahut qoftë mbi ju)!

Gëzuar Ardhjen e Muajit të Shenjtë të Ramazanit!

Ju lajmerojmë se me 18 Qershor 2015, ( E Enjte)pritet te filloj muaji I bekuar i Ramazanit.
Teravia e parë do të falet me 17 Qershor (E Merkure) në orën 10:55 PM.

Para namazit të Teravisë gjatë gjithë muajit të Ramazanit do të ketë lexim nga Kur’ani dhe ligjërata nga Imami i Xhamisë.

Sadakatul Fitrat jane $10 për cdo anëtar të familjes dhe sipas rregullave Islame ato duhet dhënë para faljes së Bajramit.

—————————————————————————————————————————————–
Namazin e Sabahut 5:15AM dhe Bajramit 8:00AM do ti falim në Banquet Hall në këtë adresë:
Capitol Banquet Center, 6435 Dixie Rd. Mississauga, ON L5T 1X4

Gjithashtu ju lajmerojmë se Darka e Bajramit do të mbahet në datën 18 Korrik (E Shtunë)duke filluar ne ora 5:00 PM. Cmimi I biletave është: $40 për të rritur dhe $20 për femijët (3-12 vjec)

Darka do të mbahet në ketë lokacion:
Capitol Banquet Center, 6435 Dixie Rd. Mississauga,ON L5T 1X4

Për cdo informatë ju lutemi paraqituni në telefonin e Xhamise:416-763-0612, ose në tel e Imamit:647-878-6759. Ose vizitoni websitin e Xhamise:www.Albmuslim.ca. Facebook: Xhamia Shqiptare Ne Toronto

Permanent link to this article: http://www.albmuslim.ca/2015/06/15/lajmerimi-i-ramazanit-1436-2015/

May 27 2015

Njoftim

Esselamu Alejkum,

Ne daten 26 Maj 2015 u mbajt mbledhja e pare e Bordit te Xhamise ku u zgjodh Kryesia e re:

1. Haxhi Bahadin Qafleshi – Kryetar
2. Lulzim Kallaba – Nenkryetar
3. Ismet Mirena – Sekretar
4. Rexhep Gallopeni – Ndihmes Sekretar
5. Nuri Shefkiu – Arkatar
6. Izet Elmazi – Ndihmes Arkatar
7. Sadem Juseinovski – Anetar

Kryesise se re i deshirojme pune te mbare dhe suksese.

Permanent link to this article: http://www.albmuslim.ca/2015/05/27/njoftim/

May 27 2015

Lajmërim

Esselamu Alejkum,

Me daten 23 dhe 24 Maj 2015 ne xhamine shqiptare u mbajten zgjedhjet per Bordin e ri. U zgjodhen keta persona:

1. Nuri Shefkiu
2. Bahadin Qafleshi
3. Ismet Mirena
4. Sadem Juseinovski
5. Rexhep Gallapeni
6. Izet Elmazi
7. Lulzim Kallaba

Bordit te ri i deshirojme sukses ne udheheqjen e Xhamise.

Ju pershendet Komisioni i Zgjedhjeve.

Permanent link to this article: http://www.albmuslim.ca/2015/05/27/lajmerim-4/

Dec 23 2014

Kalendari i Namazit 2015

Kalendari i Namazit për vitin 2015

Permanent link to this article: http://www.albmuslim.ca/2014/12/23/kalendari-i-namazit-2015/

Dec 23 2014

Festat Fetare Islame 2015

Datat dhe Festat e Rëndësishme Fetare – Islame për vitin 2015 (1436/ 1437 Hixhrij)

Read the rest of this entry »

Permanent link to this article: http://www.albmuslim.ca/2014/12/23/festat-fetare-islame-2015/

Aug 20 2013

Facebook Page

Esselamu Alejkum,

The Albanian Muslim Society of Toronto recently got a Facebook Page for members to keep in touch with everything that is happening in the Mosque. We would appreciate it if you would “LIKE” the page and check back frequently for more information. Thank you!

Permanent link to this article: http://www.albmuslim.ca/2013/08/20/facebook-page/